PÁNSZLÁV KÖRUTAZÁS

Bármilyen furcsának is tűnik, utazásunk ötlete a franciaországi Vedon kanyonban fogalmazódott meg, miután végigvacogtunk két éjszakát a függőlegesben Nády Robi (Ruca) barátommal. Elhatároztuk, hogy csinálunk valami közös – lightos – projektet amihez nem kapcsolódik annyi stressz mint a mászáshoz és kicsit nagyobb társaság is toborozható hozzá, gondoltunk itt elsősorban az asszonyainkra. Persze ez koránt sem volt ennyire egyszerű, hiszen Orsi egyáltalán nem támogatta az Africa Twines törekvéseinket, így maradt az autó plusz motor felállítás. De ez sem tűnt jónak ezért még meg kellett fertőznünk valakiket az ötlettel. Hamarosan fel is zárkózott csapatunkhoz Ruca régi cimborája – Stony és V-Stromja, majd a Benedek család – Kinga és Tibi – egy csodaszép Discoveryvel. Teljes lett a kép.

Ezek után már csak kompromisszumot kellett találnunk az aszfalt és terep között, illetve távolság – látnivalók – idő között. Ez nem volt egyszerű, de így utólag mindannyian úgy érezzük, hogy sikerült megtalálnunk turistaságunk összhangját.

Indulás: 2012. augusztus. 02., éjjel 4 óra

Útirány: Gyergyószentmiklós - Kiev – Kursk – Moszkva – Szentpétervár – Helsinki – Tallinn – Riga – Vilnius – Krakkó – Auschwitz – Tokaj – Kolozsvár – Gyergyószentmiklós

Megtett út: 5852,50 km

Hazaérkezés: 2012.08.18 – Szombat

Alább érdekességek, valamint a körút térképe, IDE KATTINTVA PEDIG AZ ELSŐ NAPLÓBEJEGYZÉSHEZ JUTSZ!

TOVÁBB: ELSŐ NAPLÓBEJEGYZÉS